Muodin huipulle (Project Runway) on saksalaisen huippumalli Heidi Klumin juontama tosi-tv-ohjelma, jossa 12-16 muotisuunnittelijaa kilpailee asukokonaisuuksia suunnittelemalla kilpailun voitoista: 100 000 dollarin apurahasta oman malliston luomiseksi ja kokonaisesta muotinäytöksestä New Yorkin muotiviikoilla.

Joka viikko kilpailijat saavat uuden tehtävän. Heidän on suoriuduttava tehtävästä määrätyn, yleensä niukan ajan sisään. Kun he ovat valmistaneet vaateluomuksensa, ne esitellään tavallisesti kilpailijoiden valitsemien mallien päällä. Joissakin tehtävissä myös kilpailijat itse saattavat toimia luomiensa asujen malleina. Tuomarit pisteyttävät asut haettujen ominaisuuksien mukaan; kuinka käytännöllinen vaate on, miten se sopii tehtävänantoon ja mallin päälle. Parhaimmat pisteet saanut voittaa tehtävän, ja saa kilpailun alkuvaiheilla koskemattomuuden seuraavan tehtävän pudotuspeleihin sekä toisinaan jonkin palkinnon, kuten artikkelin arvostettuun muotilehteen tai oman asunsa myyntiin. Huonoimmat pisteet saanut joutuu siivoamaan työpöytänsä ja jättämään kilpailun. Kun pelissä on enää vain muutama kilpailija, tulee finaali. Se järjestetään New Yorkin arvostetuilla Olympus-muotiviikoilla, joille finalistit tekevät omat mallistot.

Sarjasta on valmistettu myös suomalainen versio, joka nähtiin MTV3:lla ja Subilla syksyllä 2009. Ohjelman vetäjänä toimi Minna Cheung ja muotisuunnittelijoiden mentorina Jaakko Selin. Ensimmäisen suomalaisen Muodin huipulle -kilpailun voitti Katri Niskanen.

Tässäpä kuvaa ensimmäisestä Suomen voittajasta Cool

1285851999_img-d41d8cd98f00b204e9800998e